Centru de vaccinare împotriva COVID-19

La nivelul Spitalului Clinic de Psihiatrie „Prof. Dr. Alexandru Obregia” funcționează Centrul de vaccinare împotriva Covid-19, în cadrul Centrului de Sănătate Mintală (la etajul 1) din Strada Argeșelu, nr. 8, sector 4, București.

Telefoane contact: 0770 874 855 / 0770 874 297

Vaccinurile utilizate sunt Moderna si PFIZER.

Vaccinarea se realizează pentru toate categoriile eligibile (12+) pentru administrarea dozei 1, dozei 2, dozei 3 (suplimentare) / booster, conform instrucţiunilor CNCAV.

Documentele necesare pentru vaccinare:
pentru adulți (18 ani împliniți)actul de identitate
pentru minori, cartea de identitate sau certificatul de naștere, după caz. Minorii pot fi vaccinați numai după ce părintele/reprezentantul legal a exprimat, în scris, acordul informat cu privire la efectuarea actului medical (prin completarea formularului de acord informat).

Administrarea rapelului pentru vaccinul dezvoltat de compania BioNTech / Pfizer este studiat și autorizat in baza recomandarii Agenției Europene a Medicamentului la interval de 21 de zile de la prima doză. Conform datelor din studiile clinice, eficacitatea acestuia este demonstrată până la 42 de zile de la prima doză, deci, în cazuri excepționale poate fi amanat.

Administrarea rapelului pentru vaccinul dezvoltat de compania Moderna este studiat și autorizat in baza recomandarii Agenției Europene a Medicamentului la intreval de 28 de zile de la prima doză. Conform datelor din studiile clinice, eficacitatea acestuia este demonstrată până la 35 de zile de la rapel, deci, în cazuri excepționale poate fi amanat.

Conform studiilor clinice, eficacitatea acestor vaccinuri a fost evaluata la 7-14 zile dupa doza de rapel și se consideră că protecția este optimă după acest interval de timp.

Vaccinarea reduce semnificativ riscul de a dobândi infecția cu virusul SARS-CoV-2.

Programul de funcționare a centrului de vaccinare este de luni până duminică (inclusiv), între orele 08.00 – 20.00.

Gravidele si persoanele cu dizabilitati au prioritate.

Persoanele interesate se pot prezenta pentru vaccinare și fără programare prealabilă.

Informații suplimentare privind procesul de vaccinare împotriva COVID-19 pot fi accesate pe site-ul oficial https://vaccinare-covid.gov.ro/

Actualizat la: 14.01.2022 – 11:38

RomanianEnglishItalianGermanSpanish
Skip to content